6. The INSPIRED

Olympia Le Tan bag F15 022   Olympia Le Tan bag F15 065

Olympia En Het Ballet

Hee? Was dat nou een nieuwe uitgave van Tender is The Night, mijn favoriete F. Scott Fitzgerald boek? Ik weet nog goed hoe ik in verwarring was, de eerste keer dat ik een tasje van Olympia Le-Tan zag. Het was in een Frans magazine, en ik moest echt een paar keer kijken voor ik door had waar ik precies naar keek. Toen las ik ook voor het eerst  het woord minaudière, niet echt in één woord te vertalen, maar je zou  kunnen zeggen: juweel van een avondtas.

Olympia Le-Tan is gespecialiseerd in geborduurde juwelen van literatuur classics: Tender is the Night dus, The Great Gatsby, Moby Dick,  Madame Bovary, Dracula. Ik noem ze voor het gemak book-clutches maar die naam doet eigenlijk geen eer aan de kleinoden die zij ontwerpt.

Olympia Le Tan F15 073

Ze is in Londen geboren, in Parijs opgegroeid, volgde daar ook de kunstacademie, en ze noemt zichzelf Engels-Frans-Vietnamees. Op zich al een leuke uitgangspositie, maar dan heeft ze bepaald ook nog genen vol esthetiek. Haar vader is de begenadigde Franse illustrator Pierre Le-Tan, en van haar oma leerde ze zo prachtig borduren.

Olympia Le-Tan begon toen ze negentien was haar carrière bij Karl Lagerfeld in de ontwerpstudio van Chanel en ging daarna door naar Balmain. Zie je het voor je, zo’n start? Ze was ook nog een gewilde DJ die draaide op feestjes van Yves Saint Laurent en Balenciaga.

In 2009 lanceerde  Olympia Le-Tan haar eigen accessoire label met de naam You cant’t judge a book by its cover,  waarin ze haar liefde voor borduren en literatuur samenvoegde. Inmiddels hebben haar handgemaakte minaudières gepronkt aan de hand van personalities als Tilda Swinton, Clémence Poésy en Natalie Portman en zijn ze steevast uitverkocht bij Net-a-Porter.

Voor deze winter is Olympia Le-Tan bezield door Les Ballets Russes, en dat leverde niet alleen boekentassen op, maar ook beeldschone hand- en schouderltasjes. Oja, de prijs. Meestal ruim duizend.

 Olympia Le Tan bag F15 001   Olympia Le Tan bag F15 025

, ,

alle foto's Olympia Le-tan aw2015/foto midden olympia ontvangt applaus aan het eind van de AW2015 fashion-show
POSTED ON 12-10-2015
.
No comments yet.

Leave a Reply