6. The INSPIRED

10597489_1485308485053763_904686912_n

Kolossaal Doek Van Calo

Mode en kunst zijn twee van mijn grote liefdes. En samen hebben mode en kunst ook een mooi huwelijk. Denk maar aan de Mondriaan-jurken van Yves Saint Laurent, of aan de tassen die Vuitton met enige regelmaat laat versieren door kunstenaars zoals stippen-artist Yayoi Kusama.

Daarom vind ik het geweldig dat ik nu voor het eerst van mijn leven meedoe aan een tentoonstelling die kunst en mode verenigt. In de Amsterdamse Beurs van Berlage nog wel, niet zo maar een locatie, vind je niet. De expositie heet Behind the Veil, en zoiets heb je nog nooit gezien. Aan zeven Nederlandse kunstenaars, van wie ik er dus een ben (zei ze glorieus lachend) is gevraagd een ontwerp te maken voor een zijden shawl van kolossaal formaat. Heb ik natuurlijk gedaan, en hierboven zie je een stukje van mijn ontwerp.

Wil je weten wie er verder exposeren, klik dan even hier op het linkje van Behind the Veil, dan zie je ons alle zeven, met mooie foto en al. Van 27 december tot 30 december zijn de shawls te zien en te koop in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Kom je kijken?

Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam

, , ,

illustratie harriet calo
POSTED ON 19-12-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply