7. The DIVINE

"Brite Night Whitney" Annual Fundraising Gala

Carolyn Besette Kennedy

In deze weken van Kennedy herinneringen vind ik dat schoondochter Carolyn niet mag ontbreken. Toen ze dertig was trouwde Carolyn Besette met Amerika’s meest begeerde vrijer John F. Kennedy Jr. Dat was in 1996. Ze waren elkaar tegen het lijf gelopen tijdens een rondje rennen in Central Park.

Carolyn werkte eerst als pr voor een nachtclub en later bij Calvin Klein, ze was een van de happy few, rijk, mooi en ook nog beschaafd mysterieus. Ik weet nog hoe vaak en gretig de Amerikaanse bladen over dit droomstel publiceerden en hoe graag en gretig ik het las. Ik vond haar van een ongekend stralende schoonheid en dat randje treur in haar ogen maakte haar extra mooi. Ja natuurlijk werd ze voortdurend vergeleken met haar schoonmoeder Jackie, net zo glamourous, net zo gesteld op haar privacy, net zo veel werk voor goede doelen. En net zo veel chic. En al die rumors over cocain blues en verschrikkelijke ruzies met John, ach zo ging dat nu eenmaal.

Toen kwam dat onwaarschijnlijke bericht: Ze waren neergestort. John had zelf – ondanks zijn gebroken been in het gips – het vliegtuigje bestuurd waarin hij met Carolyn en haar oudere zus Lauren naar een Kennedy bruiloft vloog. Voor de kust van Martha’s Vineyard zijn ze in zee gestort. Zestien juli 1999.

Municipal Art Society presents Jackie Onassis Medal to Stephen Swid

,

Boven Carolyn besette kennedy en john f. kennedy jr. in tijdens brite night gala in het whitney museum, 9 maart 1999, new york, foto evan agostini/onder 6 april 1998 in het minskoff theater, foto ron galella
POSTED ON 21-11-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply