2. The NECESSARY

hoedVuitton hts S14 053

De Hoed Doet Het

Een nieuw jaar vraagt om een diepe buiging, om een glorieus gebaar, om je fierste zelf. Laat je  inspireren door Marc Jacobs finale Vuitton-collectie en zet een paar oogverblindende zwarte pauwenveren op je hoofd. O, dat vind je een tikje te overspannen? Nou vooruit, een adembenemende hoed dan. Er is keuze genoeg SS14. Kies er een die wat voor je doet, en geniet van de aandacht die hij je oplevert. En als je je favoriet hebt uitgekozen, kijk dan nog even helemaal onderaan dit stukje voor een likje hoedenetiquette.

hoedWestwood hts S14 007  hoedDSquared2 hts S14 004

hoedMarni hts S14 025  hoedHerrera hts S14 001

Als je je aan de regels wilt houden doe je zo:

Je tikt’m niet aan ter begroeting, en je neemt ‘m ook niet af. Buiten niet en binnen niet. Nee, ook niet in een restaurant. Nee, ook niet als ze daar het Wilhelmus spelen. Ik heb het over een hoed he, niet over petjes. En ik ga er voor het gemak van uit dat je vrouw bent, want voor mannen gelden andere regels. Dus een hoed hou je op, aangenomen dat hij deel is van je outfit. En heb je in een onbewaakt ogenblik toch ineens je hoed in je hand, toon nooit, nooit, nooit de binnenkant. Net zo min als de zool van je schoen for that matter, maar dit terzijde. Ná het diner kan je je hoed afzetten. En thuis draag je ‘m ook niet. So there.

hoedDemeulemeester hts S14 012

, , , , ,

boven Louis Vuitton ss14/linksmidden Vivienne Westwood ss14, rechtsmidden Dsquared2 ss14/linksonder marni ss14, rechtsonder Caroline herrera ss14/onder ann demeulemeester ss14
POSTED ON 06-01-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply