1. The DESIRED

zwartMastroianni  zwartTheyskens Theory F13 004

De Kleur Zwart

Dan vertelde ik opgetogen dat ik een nieuwe rok, broek, bloes, jurk, jas, tas, schoen had gekocht en dan vroeg mijn zusje zachtjes plagend: “Welke kleur? De kleur zwart?” Dat waren de vroege jaren tachtig, voor mij bestond geen andere kleur. Zwart moest het zijn. Alles. Als ik een winkel in ging, was het hopla, in rechte lijn naar het zwarte rek. Tot ik al dat zwart plots pretty bourgeois vond. Ja zo kan dat gaan met stijl en met smaak. Nu omarm ik het zwart opnieuw, tenminste, als er wordt voldaan aan een paar eenvoudige condities: hetzij een snippertje glans of transparence, of blote armen, of blote benen, of beide, of alle condities in één look. Maar helemaal dicht zwart, tas en schoenen inclus, dat is me te veel een zwart gat, als je begrijpt wat ik bedoel.

zwartNina Ricci F13 029  zwartBranquinho F13 129

zwartRykiel F13 102  zwartCavalli F13 128

linksboven Mastroianni AW2013, rechtsboven Theyskens Theory AW2013/ linksmidden Nina Ricci AW2013, rechtsmidden Branquinho AW2013/ linksonder Sonia Rykiel AW2013, rechtsonder roberto Cavalli AW2013
POSTED ON 26-11-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply