1. The DESIRED

trui Celine F13 023  trui Vionnet F13 027

 Alexander Wang F13 056  Nina Ricci F13 038

Trui DeLuxe

Álles aan je uiterlijk, alles waarmee je je aan de wereld vertoont, vertelt wie je bent. Van je laars tot je horloge, van je iphone hoesje tot je haar, je laat ermee zien hoe je in de wereld staat en daarmee bepaal je je positie. Ik ben me daar zeer van bewust, daarom is uiterlijk voor mij een diepserieuze zaak, mijn garderobe een van de belangrijkste zaken in mijn leven. Zo plan ik mijn outfit dagelijks aan de hand van mijn agenda. Meeting die ertoe doet? Dan pak ik extra uit. Dagje achter mijn bureau? Ik doe rustig aan, heus wel elegant hoor, maar het luistert dan toch iets minder nauw. Een lange inleiding om te vertellen over een ontwikkeling die me gelukkig maakt: de trui klimt een paar plaatsen in  het garderobe-klassement.

Dit kledingstuk dat – hoe comfortabel en lief het me ook is –  voorheen hooguit met me mee naar buiten mocht als er iets nonchalants op het programma stond, en dat ik in ieder geval niet aantrok als ik een aantrekkelijke of professionele indruk wilde maken, die trui staat nu voor ingehouden luxe, voor nieuwe elegantie. Is dat geen geweldig nieuws! Hij kan aan naar het werk, naar een etentje, en in een beetje hip bedrijf zelfs naar de boardroom. Nee, natuurlijk geldt dat niet voor zo maar iedere trui, alleen de nieuwe generatie trui is zo veelzijdig.

Ik noem hem voor het gemakt de trui-de-luxe. Hij is scherp van snit, of heeft juist een overdreven volume, is van beeldschone zachte wol, heeft wellicht een snippertje zijde, of leer, maar dat is niet noodzakelijk. En ja, hij heeft soms een korte mouw, die extra charmant wordt met een handschoen tot over de ellenboog. Maar daarover een andere keer meer.

, ,

boven links Céline AW2013, rechts Vionnet AW2013, onder links Alexander Wang AW2013, rechts Nina Ricci AW2013
POSTED ON 17-09-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply