6. The INSPIRED

Foto 24-12-15 00 02 49

The Divine Top Ten

Ja zeg, daar ben ik alweer. Onder kerstboom bedacht ik namelijk dat je in deze volgeboekte dagen misschien wel zin hebt in een moment voor jezelf. Ik spreek hier ook voor mezelf hoor.

Dus wat zou je vinden van een top tien van de meest beminde posts op Isn’t it Divine in 2015? Tuurlijk, je bent hier iedere week wel even langsgeweest, het is per slot jouw favoriete site over fashion en style. Maar je hebt afgelopen jaar ook de nodige drukte aan je mooie hoofdje gehad en waarschijnlijk wel eens een Divine aflevering gemist.

Steeds even klikken op de regel in hoofdletters. Leuk toch? En we tellen terug van tien, oké?

Op 10 staat

DE ALLURE VAN EEN WILD BEEST

beestEmporio Armani bag F15 006

Ik laat het aan je beleefdheid over of je echt of namaak koopt. Ik bedoel daarmee huid of bont, en niet merk. Namaak merk moet je niet willen, je bent namelijk de ware ontwerper dik en dwars waard en hij/zij jou. Nee ik bedoel hier de keuze tussen echt of namaak slangenleer, tussen fur of fake. Voor meer, klik op de regel boven de foto.

9

DRAAG EEN JAS VAN AANZIEN

jasValentino F14 113

Ik moet altijd een beetje grinniken als iemand klaagt over het belabberde straatbeeld in Nederland. Niet dat ik niet ook vind dat het eleganter en creatiever kan, maar omdat de meeste klagers zelf ook niet zo veel bijdragen. En het is zo simpel om wat kleur, wat schwung te geven aan de straten van ons lieve land. Stappen 1, 2 én 3 luiden: Voor meer, klik op de regel boven de foto.

8

SCANDALEUZE BANDJES

4b2c6f2209e011e3a6b722000a1fc7c5_7

Dunne schouderbandjes, ik vind ze het toppunt van onvervalste glamour. De aller allermooiste en ook beroemdste spaghetti straps zijn die van
Madame X. Ze werd in 1883/84 in haar volle lengte geschilderd door John Singer Sargent. Haar naam was Virginie Amélie Avegno Gautreau, een Parijse socialite. Het twee meter hoge schilderij werd voor het eerst tentoongesteld in de Salon van 1884. In Parijs. Hel en verdoemenis, haar jurk, véél te bloot, pers en publiek op hun achterste benen. Voor meer schandaal, klik op de regel boven de foto.

 7

MET LIPSTICK KLINK JE BETER

roodTrussardi bbt S15 005

 Zonder rood op mijn mond voel ik me een bleke Bet, ben ik gewoon niet af. Ik word echt leuker van lipstick, en niet alleen om naar te kijken, ook om naar te luisteren. Zo simpel is het. Voor meer over lovely lips, klik op de regel boven de foto.

 6

LOSJES IN HET WIT

witRochas S15 096

You can have anything you want in life if you dress for it.” Ik ben het zo eens met deze woorden van Edith Head. Ze was de lievelings-kostuumontwerpster van Hollywood-van-weleer, ze weet dus waar ze het over heeft. En het is zo simpel bovendien: Trek het juiste kleedje aan en je krijgt wat je wilt. Je wenst een stralende zomer? Kleed je dan in het wit. En nee, dan bedoel ik niet een nieuw wit T shirtje op
je witte jeans. Dat kan beter, veel beter. Voor meer, klik op de regel boven de foto.

Dan de top vijf, op 5

GAAN GYMPEN MEE UIT DINEREN?

gympRichmond S15 112

Dear Isn’t it Divine. Ik zag het interview met je in het NRC. Je noemt jezelf daar sneakerexpert. Dus ik vroeg me af of je iets kunt zeggen over al dan niet op sneakers naar een nogal gekleed etentje? Voor meer sneakers, klik op de regel boven de foto.

4

DOE WAT MET JE HAAR

10729178_720873057994479_842015285_n

Ik schat in dat jij, net als een handjevol miljoen andere vrouwen,
lang haar hebt. Oh, je wilde wel wat anders, maar was nog niet helemaal aan afknippen toe? Dan heb ik hier een paar veilige oplossingen waar geen schaar aan te pas komt. Voor meer, klik op de regel boven de foto.

 3

KORT HAAR AKA THE PIXIE CUT

Foto 23-10-14 17 40 40

Je overweegt de schaar, en gelijk heb je, want die lange lokken die hebben we nu echt wel gezien. Maar weet dit: Het is een misverstand dat kort haar ‘lekker makkelijk’ is. Je hebt veel meer producten nodig om het goed te laten vallen en/of een bijzonder goede kapper. Voor meer over de pixie cut, klik op de regel boven de foto.

2

STAAT JE ECHT MOOI

sunnyBarbara Bui shs S15 024

Je hebt zin in iets nieuws zeg je. Tja, dan is de verleiding natuurlijk groot om je voorraad zwart of donkerblauw aan te vullen. Ik begrijp je hoor, het zijn ook mijn favoriete kleuren. Toch wil ik je aanbevelen om eens een scheutje rood of oranje aan te brengen in je garderobe. Gewoon omdat het zo veel voor je doet. Voor meer, klik op de regel boven de foto.

En de all time high, nummer 1

HOU JE VAN ZWART, HOU JE AAN DE REGELS

zwartJoseph S15 013

Waarom ik zo van de kleur zwart hou? Mag ik het laten zeggen door een van de personages van F.Scott Fitzgerald uit het verrukkelijke boekje Bernice Bobs Her Hair: “When a girl feels that she’s perfectly groomed and dressed she can forget that part of her. That’s charm”. Voor meer over de regels voor zwart, klik op de regel boven de foto.

Happy New Year! Oh, dat had ik geloof ik al gezegd. Nouja, van geluk heb je nooit genoeg.

, , ,

voor de credits, zie de originele posts
POSTED ON 25-12-2015
.
No comments yet.

Leave a Reply