6. The INSPIRED

917103_572835386163094_846664233_n

Eenmalig Gewichtsonderhoud

Vrijwel dagelijks sta ik op de weegschaal, bij ieder koekje dat ik in mijn mond stop, denk ik aan mijn gewicht, iedere keer dat ik me aan- of uitkleed, bestudeer ik buik en dijen. Inderdaad, mijn gewicht is zo goed als een obsessie.

Het gebeurt regelmatig dat ik man, vrienden en collega’s verveel met kilogebabbel, met calorieën gezeur, met buik- en dijen geneuzel. Ik kan het simpelweg niet laten. Echt lijnen doe ik nooit, wel stop ik na de winter met het eten van koekjes en chocola. Of liever, probeer ik. Zie je wel, voor je het weet verveel ik ook jou met mijn complex, want dat is wat het is.

Begrijp me goed, ik geniet heus van een lekker bordje pasta, van een knapperige amandelkrul, van een latte met één suiker. En echt, ik ben bijzonder tevreden met hoe ik er uit zie, vind mezelf zelfs knap, weet precies wat me staat en draag dat ook, en ja, ik kijk graag in de spiegel.

Kortom, ik ben zelfverzekerd over mijn looks, maar

928275_672177342847358_1821836930_n

dat gewicht is meer dan een dingetje. Stamt uit mijn jeugd. Oma en moeder waren voorbeeldige exemplaren van Hollands Glorie, en zusje en ik spraken af dat wij nooit, maar dan ook nooit zooo dik zouden worden. Is natuurlijk ook niet gebeurd. We kijken wel uit!

Was dus best geraakt door dit filmpje van Taryn Brumfitt. Ze wil ons, jou en mij, laten stoppen met ons kritische oordeel over onszelf. Kijk maar even en laat je ontroeren. En als je dan toch nog onzeker bent over je gewicht, dan ga je hopla naar de site van Leuk Afvallen. Al was het maar voor je weet maar nooit.

En ik beloof je, dit was eens en nooit weer. Ik zal je hier nooit meer lastigvallen met mijn gewichtsgepruttel, want ik weet het  heus, It isn’t Divine to do so. Not at all.

, , ,

illustratie harriet calo, op instagram 1 week, 72 likes, 13 comments
POSTED ON 23-05-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply