7. The DIVINE

Fashion Model Posing in Dior Evening Dress

Dior, In Zijn Eigen Huis

Meer dan zestig jaar modefotografie in zo’n tweehonderd foto’s. Allemaal van ontwerpen van Dior. En dan ook nog te zien in het huis waar Christian Dior woonde in zijn kindertijd. Wie wil dat nou niet zien. Er is maar één hobbeltje te nemen: je moet er even voor naar Granville in Normandië.

Dior snapte heel goed hoe belangrijk het was dat zijn ontwerpen op hun allerprachtigs werden gefotografeerd, en hij werkte vanaf het begin samen met fotografen die beeldbepalend waren. Zijn opvolgers deelden deze visie en nog steeds worden grote fotografen ingehuurd om hun kunsten te paren aan die van het huis Dior.

Dior – The Legendary Images heet de expositie, en als je even klikt op dit linkje,  zie je ook een plaatje van Villa les Rhumbs. Niet zomaar een huis, maar het villa waaraan Dior ooit zei zijn leven en zijn stijl te danken.

Tot 21 september is de exhibitie er te zien, met behalve foto’s ook wat documenten en natuurlijk de creaties zelf. Bien sûr mag je eerst naar de museumwinkel, doe ik ook altijd.

Dior-The-Legendary-Images-Great-Photographers-and-Dior-3

dior senatus_ndWFoI

, ,

boven christian dior haute couture ss1950 foto Norman Parkinson 1950/midden christian dior haute couture ss2007, foto PAtrick demarchelier 2007/onder affiche musee christian dior
POSTED ON 28-05-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply