6. The INSPIRED

 megan hess

megan hessfoto 1

Megan Hess, of een Facelift voor de Kerst

Ik volg Megan Hess op Instagram, ze is een illustrator met een jaloersmakend flair en vaardigheid. Ze illustreert voor grote merken als Chanel,  Bergdorf Goodman, The New York Times,  Tiffany & Co, Guerlain, Vanity Fair en dat is nog maar een kleine opsomming. Het leuke van haar volgen op Instagram is dat ze je op de hoogte houdt van de nieuwe opdrachten waarmee ze bezig is, en zo kwam ik er dus achter dat Mireille Guiliano, de schrijfster van het schreeuwend geslaagde French Women Don’t Get Fat, een nieuw boek uitbrengt met de nieuwsgierig makende titel French Women Don’t Get Facelifts.

Waarvan Megan de cover illustreerde. Even voor je opgezocht,  het komt 24 december uit. Deze Mireille Guiliano weet waarover ze het heeft als ze de Franse vrouw ontleedt, jarenlang was ze woordvoerder voor Champagne Veuve Clicquot en een senior executive bij LVMH, je weet wel, een van de luxe wereldleiders met prachtige merken als onder andere Louis Vuitton, Céline, Fendi, Kenzo, Pucci. Moët Chandon.

meganhess

Oh nee, heus, ik heb geen verbouwingsplannen. Afgezien van de ooglift die ik zo’n twintig jaar geleden heus uit pure noodzaak liet doen, en waar ik nog steeds tevreden op teer, denk ik nog steeds dat ik nooit in me ga laten snijden als het niet echt nodig is. Niet uit angst, maar gewoon omdat ik een oud gezicht, ook het mijne, mooi vind. En ook omdat ik een zichtbaar gevuld of gelift gezicht of lijf – en ik meen dat ik het altijd kan zien – simpelweg niet beschaafd vind.

Maar over het onderwerp lezen doe ik graag, in ieder magazine spel ik de nieuwe methodes en vindingen. Waarom ik dat doe als ik het toch nooit zelf ga laten doen? Omdat alles dat met uiterlijk te maken heeft me bijzonder boeit, omdat ik uiterlijk welhaast het belangrijkste in het leven vind, omdat je het nooit weet, nooit zeker weet, ik in ieder geval niet. Wordt ongetwijfeld nog wel eens vervolgd, dit onderwerp. * French Women don’t Get Facelifts, The Secret of Aging with Style and Attitude, door Mireille Guiliano. Lekker lezen met de kerstdagen. En kijken of Megan Hess aan een mooi nieuw project werkt.

,

foto megan hess en alle illustraties van instagram: meganhessillustration
POSTED ON 05-09-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply