2. The NECESSARY

11111327_846442198777103_2143686536_n

Geen Hoedenhoofd En Toch Een Hoed?

Nee ik heb geen hoedenhoofd. Mijn rode krullen zitten in de weg. Die piepen aan de onderkant onder de hoed uit en dat staat stom. Een pet kan weer wel, want daar duw ik die krullen gewoon in. Nogal jammer dat ik een hoed duizendmaal leuker vind dan n’importe welke pet. Ja, toen ik zeventien was, had ik zo’n petje dat Barbra Streisand beroemd had gemaakt in What’s up Doc. Stond mij ook geweldig, maar goed, toen was ik ook een soort nozem. Een elegante nozem, dat wel.

Ik had dus best gemengde gevoelens toen ik voor het zoveelste seizoen constateerde dat er zo veel aantrekkelijke hoeden te koop zijn. Tot vorige week. Ik ontving op m’n dakterras en bood galant de plek onder de parasol aan mijn gasten en ging zelf in de zon zitten, weliswaar met mijn rug naar de zon, maar toch. He getver, dacht ik na twee minuten, daar gaat mijn mooie verse kappersrood. Snel, een sjaal.

En ineens had ik de oplossing: Ik bond de sjaal om m’n haar, met een lage knoop achter in m’n nek en plantte daarop de strooien hoed die ik ooit in Zuid-Frankrijk had gekocht. Nouzeg, dat was me een geweldige combinatie, ik werd er helemaal knap van!

Je voelt ‘t al aankomen, er wacht mij een fantastische zomer. En winter, for that matter, want wat dacht je van een vilten hoed en een sjaal. Isn’t it divine.

 hoedsjaalChalayan hts S15 004   hoedsjaalWalker hts S15 001

, ,

illustratie harriet calo/linksonder hussein chalayan ss2015, rechtsonder karen walker ss2015
POSTED ON 08-05-2015
.
No comments yet.

Leave a Reply