4. The BEAUTY MATERIAL

calo10706752_1476668452607198_713052723_n

Ik Wil Hoog Haar, Heel Hoog Haar

Had ik je al eens verteld dat ik heus ook wel een probleempje heb met m’n haar? Welzeker ben ik zielstevreden met mijn rode krullen, ze zijn m’n signature. Ik erfde ze van m’n vader en ben hem nog immer dankbaar.

Maar goed, het probleempje dus: als ze maar een halve centimeter te lang zijn, willen mijn haren niet meer leuk de hemel in krullen. Ik snoei daarom iedere twee à drie weken een beetje aan de contouren. Vind ik jammer, want ik hou van hoog haar en daar is wat lengte voor nodig. Zie je m’n cul de sac?

Bij geval van instorten, wil ik ze wel eens wat tegenkammen, maar dat verhoogt dan weer de kans op pluis. Ik zei het je, ik heb een probleem. Tot vandaag.

Ik kwam op een Mooi PR-pressday tussen alle prettige fashion- en beauty-merken Floor Kleyne tegen, de hair-prof van Salon B. Ze vroeg me zonnig “mag ik een klein dingetje aan je haar proberen?” Vond ik best eng, want de enige die aan mijn haar mag zitten is Pascal van Le Souk. Zij doet maandelijks wat prachtigs met m’n haarkleur. Maar goed, Floor zag er prettig professioneel uit en keek zo liefdevol naar m’n haren dat ik me overleverde.

Eerst liet ze met een tang en een snufje haarlak een stuk of zeven van mijn krullen nog meer krullen. En toen pufte ze uit een minuscule plastic flacon een poedertje tussen mijn haar. Ojee, zei ik, “zo’n poeder heb ik al eens geprobeerd en ik vond het niks want ik werd er kriebelig van.”

“Dit vind je wel goed,” zei Floor beslist, “dit is namelijk vederlicht. Je voelt niet eens dat het in je haar zit, en toch geeft het volume.” En wat denk je? Ik ben inmiddels een uur of tien verder, mijn haar is nog steeds hoog en Floor had gelijk, ik voel nul van het poedertje.

Nu wil jij weten hoe het heet. Here comes:

Foto 23-10-14 21 09 33

Teaser Styling Dust is een van de haarproducten uit de serie Undone by the Insiders. De Salon B salons verkopen het en mocht je die nou niet om de hoek hebben, hier is de link naar de webshop van Salon B. Kijk ik nog even in de spiegel naar m’n hoge haar.

, , ,

illustratie harriet calo, op instagram 2 weken, 105 likes, 37 comments/onder teaser styling dust, salon b
POSTED ON 24-10-2014
.

2 Responses to Ik Wil Hoog Haar, Heel Hoog Haar

 1. Christiaan 26-10-2014 at 19:09 #

  Touperen mag zeker niet meer Harriet?
  Vroeger kon je daar torenhoog haar van krijgen.
  En dan zo’n dun hoofddoekje d’r over, echt heel sexy…

  • Harriet Calo 26-10-2014 at 21:15 #

   beetje touperen, christiaan, is altijd een goed idee, behalve natuurlijk als je krullen wilt. hoewel, een beetje touperen, daar moeten ze maar tegen kunnen. en wat een geweldig plan, zo’n dun sjaaltje, kleur ijsblauw

Leave a Reply