6. The INSPIRED

illu met roos5752d884d92c11e2b95b22000a1fab39_7

All About Een Illu Van Calo

A breeze blew across the shore, her mind filled with a marvellous lightness. Dit schreef ik vorig jaar juni op Instagram bij de illustratie beneden, waarvan het plaatje boven min of meer een detail is. Ik zeg min of meer, omdat het net een beetje anders is. Het gaat zo:

Meestal post ik eerst de aanzet van een tekening – een illu in Calo speak – op Instagram. De volgende dag werk ik er weer een paar uur aan en Idie fase post ik ook. Soms is er nog een derde dag nodig om de tekening te voltooien en te posten. Iedere etappe krijgt een eigen regel tekst, een bijschrift. Die tekstjes zijn soms voorzichtig autobiografisch en soms geheel niet, en altijd lichtelijk overdadig van toon. Daar hou ik nou eenmaal van.

Dit keer weerklonk er uit het bijschrift een verlangen, verlangen naar een zorgeloze zomerdag aan een blauwe zee. Dat is ook precies wat ik wil met die tekstjes, dat ze de illu een extra laagje meegeven. En oja, ik teken op een ipad mini en dat doe ik met zo’n bamboo pen met rubberen tip.

Het wachten is op de dag dat ik het waag weer op papier te werken. Dat deed ik vroeger natuurlijk altijd, maar ach die ipad is zo comfortabel, praktisch en schoon. Nooit gekledder, altijd bij de hand, nooit verprutst papier, nooit troep om op te ruimen. Maar  inderdaad, het is geen papier. Of dat er ooit nog van komt? I’ll keep you posted.

illu met roos4b9cc58ed9dd11e2a27d22000a9f165c_7

, , ,

twee illustraties harriet calo, op instagram 38 weken, samen 130 likes en 31 comments
POSTED ON 21-03-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply