6. The INSPIRED

03.Jacqueline de Ribes by Victor Skrebneski

De Gravin In New York

Ach wat een heerlijke plek toch, de modeafdeling van het New Yorkse Metropolitan Museum, ook wel bekend als Anna Wintour Costume Center. Nu is er weer een expositie over Jacqueline de Ribes. Ze is gravin, ontwerpster (Joan Collins, trouwde in een jurk ontworpen door De Ribes, je ziet het voor je), socialite en mode-icoon.

En muse van zo’n beetje alle mode-ontwerpers van ooit en nu, ik noem er een paar: Pierre Balmain, Dior, Cavalli, John Galliano, Madame Grès, Valentino (die haar de laatste koningin van Parijs noemde), Gaultier, Yves Saint Laurent, Ungaro. Geen wonder, en ook geen kunst dat ze sinds 1956 regelmatig op Eleanor Lambert’s befaamde Best-Dressed List stond.

Als je net als ik houdt van de party pics achterin de Amerikaanse Vogue en Harper’s Bazaar, dan heb je haar gezien, een bijzonder bijzonder slanke, aristocratische en elegante brunette.

Vanaf donderdag 19 november is haar privécollectie robes te zien, dat wil zeggen haar eigen ontwerpen en die van de grote couturiers dus te zien in New York. Die haute couture robes verknipte ze trouwens sans gêne om er de kostuums van te maken die ze droeg naar fancy dress balls. Alleen al daarom ben ik fan. Allemaal te zien, natuurlijk gelardeerd met  accessoires en foto’s.

En ja natuurlijk blijf je reizen.

01. Jacqueline de Ribes by Roloff Beny

Jacqueline de Ribes: The Art of Style, van 19 november tot 21 februari, Anna Wintour Costume Center, New York

, , ,

boven Jacqueline de Ribes in her own design, 1983, Courtesy of The Metropolitan Museum of Art, Photograph by Victor Skrebneski, Skrebneski Photograph © 1983/onder Jacqueline de Ribes in Christian Dior, 1959, Courtesy of The Metropolitan Museum of Art, Photograph by Roloff Beny, Roloff Beny Estate
POSTED ON 16-11-2015
.
No comments yet.

Leave a Reply