3. The LOOK

pixiecutf08385d4eff311e2aa4422000ae90e71_7

Kort haar aka The Pixie Cut

Eerst was er Michelle O’s pony, een paar maanden later Beyoncé’s korte koppie.  Dat noem je nou new hair is happening. Wat jou waarschijnlijk doet afvragen: Moet ik ook niet eens iets anders? Is dit nou het moment de onherroepelijke chopchop?

Zeer kort haar is in ieder geval zeer aan de hand. Het kapsel heeft een naam: the pixie cut, en het staat onweerstaanbaar, geeft een air van zelfverzekerde nonchalance die past bij de femme fatale.

Althans, bij de celebrities die je voorgingen, van wie de meest recente: Beyoncé dus, Emma Watson, Anne Hathaway, Miley Cyrus, Coco Rocha, Rihanna, maar ook daarvoor Jean Seaberg, Annie Lenox, Audrey Hepburn…

De laatste keer dat ik the pixie deed – toen heette het kapsel trouwens rattenkop –  was dertig jaar geleden. Toen al had ik afscheid genomen van verzachtend puppy-fat.  En dat is nou precies waarom het een misstap was. Kort haar in combinatie met magere wangen in een smal gezicht, heus het werkt niet tenzij je een kunstige visagist bent of hebt.  En dan heb ik het nog niet eens over al dan niet strakke kaaklijn, of over al dan niet lieve kleine oortjes.

Vandaar dus dat ik nu alweer jaren mijn weerbarstige haren op mid-lengte draag. Net lang genoeg om niet kort te zijn, net kort genoeg om de lucht in te gaan, wat gek genoeg het effect geeft van een lift.

Maar goed, we hadden het over jou. Je overweegt toch de schaar, en gelijk heb je, want die lange lokken die hebben we nu echt wel gezien. Maar weet dit: Het is een misverstand dat kort haar ‘lekker makkelijk’ is. Je hebt veel meer producten nodig om het goed te laten vallen en/of een bijzonder goede kapper.

Voordeel is dat het kort is, en dus is weinig van de vele producten genoeg is. Volg je het nog? Een laatste waarschuwing: weet dat het zou kunnen líjken of je afscheid neemt van een levensfase.  Namelijk die van jong, sexy en vrij.  Kan je dit onzinnige vooroordeel aan, dan zeg ik, hoera voor de schaar, weg met die lange lokken!

, , ,

illustratie van instagram harrietcalo-8 weken-54 likes
POSTED ON 22-08-2013
.

2 Responses to Kort haar aka The Pixie Cut

  1. Kelly 20-03-2014 at 20:52 #

    oh i love pixie cut! was aan het googelen en kwam deze pagina tegen.
    morgen ga ik weer naar mijn kapper in amsterdam, day and night hairdressers. een hele fijne kapper waar ze echt goed advies geven. wie weet laat ik wel een pixie cut knippen, maar eerst hun mening afwachten hihi.

    • Harriet Calo 22-03-2014 at 20:44 #

      en kelly? wat zei je kapper? het is inderdaad een besluit waarvoor je even moed moet verzamelen. ben benieuwd! xxharriet

Leave a Reply