1. The DESIRED

Laced bootees of leopard, to match coat,

Leopard Love

Het was eind april, en het was zo koud. Ik liep langs een winkel van Max Mara en ik was verloren. Daar in de etalage, wat een beauty. Een jas zo hartverwarmend, zo luxueus, zo helemaal mij. Een voorzichtige A-lijn, ronde schouders, net boven de knie. In luipaardprint. Natuurlijk was het idioot om op de drempel van de zomer een winterjas te kopen, maar het was koud en nog belangrijker, ik wilde hem. Bovendien, ik was er aan toe want het was zeker al vijftien jaar geleden dat ik voor het laatst zo’n print droeg, ik was hoofdredacteur van Cosmopolitan, en het dessin van de tijger en andere katten was very very Cosmo. De stoeltjes op onze redactie waren er zelfs mee bekleed.

Luipaardige prints zijn zeer flatterend en decoratief. Ze staan voor luxe én fun, voor sexy en sophistication. Dus ik begrijp heel goed dat ze steeds opnieuw in de mode opduiken en immer worden omarmd door rockstars en vedettes. Denk aan het gemiddelde Hollywood-interieur en de luipaard is prominent. Er waren zelfs tijden – natuurlijk de decadente jaren twintig – dat een beetje actrice ging wandelen met haar luipaard aan de lijn. Als je nu een luipaard ziet gaan over de grachten van Amsterdam, heb je kans dat ik het ben.

leopardDKNY F13 043   leopard Just Cavalli shs F13 011

 leopardGaultier HC F13 037   leopardGaultier HC F13 010

, ,

boven dior september 1961, foto paul schutzer/, linksboven DKNY AW2013, rechtsboven Just cavalli AW2013,links- en rechtsonder Jean Paul gaultier haute couture AW2013
POSTED ON 02-10-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply