3. The LOOK

11055768_331615830366795_399730340_n

Zulke Lippen Bezat Ik Nooit

Ik ben een paar weken geleden in Stockholm gefotografeerd voor de feestcollectie van & Other Stories, je weet wel, dat heel trendy zusje van COS en H&M. Ik was model samen met zeven andere vrouwen die net als ik al best vaak jarig waren, want het motto van de campagne is Style Goes Beyond Age. Niet dat we dat niet wisten, jij en ik, maar een geweldig leuk idee is het wel.

Natuurlijk kreeg ik een mooie make-up, alleen dat al is zo feestelijk, en de visagist vond het een goed idee om dat te doen in mijn eigen stijl, dat wil zeggen, alleen maar lippenstift. Oh sure kreeg ik een lekker laagje foundation en een veeg met de poederkwast, maar van mijn ogen, wimpers en wenkbrauwen bleef hij af.

“I dare exaggerate” zei hij terwijl hij een lippotlood uitkoos, waarop ik nog kon antwoorden dat ik dat dan natuurlijk ook durfde. Hij draaide me weg van de spiegel en zette het potlood op mijn lip voor een royale contour. Nou stift ik toch al zo’n vijftig jaar mijn lippen, een keer of vier per dag, maar dit had ik nog nooit gevoeld. Het leek wel of hij op mijn kin tekende.

Hoe het eruit zag? Zo’n mond bezat ik nooit eerder. Veel voller dan gebruikelijk,véél voller. Niks onbeschaafd hoor, zeg stel je voor. Het was gewoon prachtig. Ongegeneerd.  En sinds dit Stockholmse avontuur durf ik steeds beter te overdrijven. Op mijn lippen.

Oh, je wilt weten hoe onze kleren eruit zagen? Zodra ik wat beelden heb, ga ik ze je hier laten zien, maar ik kan je nu al dit vertellen, het is een geweldige feestcollectie die &Other Stories vanaf eind november verkoopt.

En dan nog eens wat,  ik had waarlijk geen beter moment kunnen kiezen om oud te zijn.

10723732_1554680374763247_1435548561_n

, ,

illustratie harriet calo
POSTED ON 30-10-2015
.
No comments yet.

Leave a Reply