6. The INSPIRED

MART VISSER SS 15 .425   MART VISSER SS 15 .437

Hoera Voor Mart

Vorige week showde Mart Visser zijn Haute Couture SS2015 collectie. Heel geriefelijk in zijn salon aan de Amsterdamse Paulus Potterstraat. Aan de deur ontving hij zijn gasten. En dat alleen al vind ik zo galant. Dat je van de gastheer te horen krijgt dat hij het leuk vindt dat je er bent. Ja natuurlijk, eigenlijk is dat heel normaal, maar echt, in al die lange jaren dat ik modeshows bezocht, ben ik nog nooit verwelkomd door de ontwerper zelve. Alleen al daarom hoera voor Mart.

Vlak voor de show begon, nam hij even de catwalk om ons te vertellen van zijn inspiratie voor deze zomercollectie. Hij was naar Art Basel Miami geweest, de fameuze kunstbeurs, en wat hij daar had gezien, was zo heerlijk fris en kleurig dat wilde hij vertalen in zijn mode. Dat vind ik nou leuk, dat je de collectie niet op een A4-tje krijgt uitgelegd, maar dat de créateur vertelt. Nog eens hoera.

MART VISSER SS 15 .077   MART VISSER SS 15 .066

Oh je wil weten wat ik van de collectie vond. Maar dat weet je toch al lang, want wat Mart ontwerpt is elegant. Ook deze Art Basel zomerjurken en pakken zijn vrouwelijk en mooimakend met rijke kleuren, geometrische dessins, een flinke dosis roze en – hoera – ook een paar zwarte stukken. En de modellen? Die waren aanstekelijk. Zo liepen ondermeer Marvy Rieder, Kim Feenstra en Giovanca lichtvoetig beeldschoon te zijn in hun Mart. Je wil het allemaal met eigen ogen bewonderen? Klik maar even hier. Dan roep ik nog even hoera hoera hoera.

MART VISSER SS 15 .389   MART VISSER SS 15 .375

,

alle foto's Mart Visser ss2015 Contemporary Contrast
POSTED ON 11-03-2015
.

2 Responses to Hoera Voor Mart

 1. Ria 11-03-2015 at 21:57 #

  heel mooi! Heb net de video gezien. Prachtige avondjurken, hoop dat Máxima er wat van gaat dragen. En die wijde broek met stippen en top; schitterend!

  • Harriet Calo 12-03-2015 at 22:19 #

   ha ria, wat leuk, die wijde broek met top was ook een van mijn favorieten. mooi met een plat sandaaltje

Leave a Reply