4. The BEAUTY MATERIAL

MA2013_04_0011

De Nacht van Chanel

Laat het maar aan Chanel over om voor het fonkelend einde van het jaar een wonderschone make-up serie uit te brengen. Ah, de kleuren van Chanel, zo beeldschoon, zocreatief, zo maatgevend, zo, ja wat zal ik zeggen… zo Chanel. Klinkt als een liefdesverklaring? Is het ook.

Ik sprak jaren geleden eens met Heidi Morawetz, tientalle jaren was ze een belangrijke make-up artist bij Chanel. Zij vertelde me hoe heerlijk ze het vond om pigmenten te mengen en zo volstrekt nieuwe make-up kleuren uit te vinden. Zij was het ook die de befaamde zwartrode nagellak mengde voor een Chanel-fashion show. Voor die ene show konden zij en haar team gewoon een lik kleur zetten op de modellennagels, maar ze wisten bij Chanel heel goed dat zodra de foto’s van die show in de magazines verschenen, iedereen die nagellak zou willen kopen. Dus moest die kleur snel snel worden omgezet in een waarlijk kwalitatieve nagellak. Dat betekende flink ploeteren voor het Chanel-lab, maar natuurlijk werd er net zo lang geëxperimenteerd tot er de perfecte lak was, die wij nu allemaal kennen als Chanels Rouge Noir.

O, had ik het over de nieuwste make-up serie? Boven zie je er een losse poeder uit, met een glimmertje zilver en brons, zomaar voor ons bedacht, om er bijvoorbeeld ons decolleté mee te flatteren. Wat een grote luxe. Alleen al van het gebaar waarmee je de powderpuff elegant en losjes op de huid dept, en daarbij royaal en toch zachtjes de poeder laat stuiven, krijg je dat gevoel van weelde. Heb je het beeld? En dan heb ik nog niet eens de naam genoemd: Poudre Universelle Libre – Moonlight. Uit de collectie Nuit Infinie de Chanel.  Ach wat een vreugde om vrouw te zijn. Goed, ik draaf een beetje door, maar ik meen het wel.

Je wilt wat meer van de serie zien? Met plezier:

MA2013_04_0015

, , , ,

alles uit de collectie nuit infinie de chanel
POSTED ON 04-11-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply