2. The NECESSARY

oogappelzb1__resize_730_352_s_c1

Oogappel, Voor Juweeltjes Op Je Neus

Mijn lenzenvloeistof was bijna op. Anders dan je zou denken, vind ik dat altijd een vreugdevolle constatering, omdat ik dan weer een reden heb om naar Oogappel te gaan. Voor niet-Amsterdammers: Oogappel is de aller aller allerleukste brillen-boutique van de wereld. Ik kom er al zo’n vijfendertig jaar, al mijn brillen en zonnebrillen komen uit deze geweldige winkel, evenals m’n lenzen. En lenzenvloeistof dus.

Wat er zo leuk is aan Oogappel? Om te beginnen was Piet Smit de oprichter, en leukere mannen bestaan nauwelijks. Hij was behalve een buitengewoon charmante en geestige man een visionair. Hij zag al bijna veertig jaar geleden – toen een bril nog werd gezien als een spijtige prothese – dat een bril een accessoire is, een juweeltje voor op je neus. Hij zocht de hele wereld af voor mooie en verrassende exemplaren die hij in zijn winkel verkocht, naast de brillen die hij zelf ontwierp.

Hij maakte van ieder bezoek aan zijn winkel een feestje. Niet zelden vertrok ik er met – behalve een geweldige nieuwe bril – kaakpijn van het lachen. Die leuke Piet is helaas al jaren niet meer, maar Oogappel heeft nog immer de mooiste collectie brillen plús die blij-stemmende sfeer. Ik draai er graag een rondje langs de bebrilde wanden.

De zonnebril van Dsquared2 die je bovenaan dit stukje ziet, moest ik gewoon even passen. Nee ik kocht hem niet, maar ach wat is ie fantastisch! En uit de collectie onder van Marni kon ik niet kiezen. Dus ik mag gauw weer.

Als je ook zin hebt in een feestje: Oogappel woont aan de Van Baerlestraat 24 in Amsterdam.

oogappelmarni_167-11051-07-14__resize_730_1092_s_c1

, , ,

boven Dsquared2 ss2014/onder Marni ss2014, bij Oogappel, Amsterdam
POSTED ON 21-04-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply