2. The NECESSARY

parels 4_Necklace_pearls_with_platinum_and_diamond_clasps_Cartier_1930s._The_QMA_collection._Photo_c_Sothebys

Parels, so very hot

Parels iets van vroeger en vooral voor oude dames? Ook. Maar kijk naar deze foto van Rihanna die afgelopen juli werd genomen tijdens de haute couture show van Chanel en je weet dat de parel aan een comeback werkt.

Chanel: Outside Arrivals - Paris Fashion Week Haute-Couture F/W 2013-2014

Ik sta daar hartstochtelijk achter, want niets is zo vleiend voor de huid als een parel. Waarom denk je anders dat Mlle Chanel adviseerde altijd iets wits in de buurt van je gezicht toe te voegen aan je outfit. Nog effectiever is dat wit als het ook nog een tedere parelglans heeft.

parels 1937 Chanel and Lifar 1

Ik erfde mijn parels twee jaar geleden van mijn moeder. Die ze had geërfd van de hare. Dat ik al die jaren zonder leefde, ik begrijp er niets van. En ik zou ik niet zijn als ik er niet meteen meer van wilde. Gewoon in een ander formaat, lengte en tint.

Oké, ik had het over de comeback van de parel. Wat dacht je van een geweldige tentoonstelling in het toonzettende Victoria & Albert Museum Londen, met de parel als thema? De grote juweliers van de wereld zoals Tiffany, Bulgari en Cartier lenen er hun exclusiefste stukken voor uit. Meer dan tweehonderd  parelwondertjes zijn er te zien, zoals de oorbel die Koning Karel I droeg in 1649 toen hij werd geëxecuteerd, en de bel die Elizabeth Taylor in 1973 droeg in de film Ash Wednesday.  Het is een prachtige verzameling van ongekende topstukken, en ik weet zeker dat het dringen wordt bij het parelcollier dat Marilyn Monroe op haar huwelijksreis in Japan kreeg van haar verse echtgenoot Joe DiMaggio. Ze droeg diezelfde parels negen maanden later in de rechtszaal waar ze haar scheiding aanvroeg.

parels Dior HC fsh F13 174

  PEARLS – Van 21 september tot 19 januari 2014 in het Victoria & Albert Museum in Londen. Ik ga.

, , , , ,

natural pearls from the Gulf, with platinum and diamond clasps/The Qatar Museums Authority Collection/ Cartier 1930/Photo Sotheby's/Rihanna bij Chanel houte couture AW2013/ Mlle Chanel op de schouders van haar vriend danser en choreograaf Serge Lifar/foto Jean Monar/Brigitte Moral/backstage Dior Haute Couture AW2013
POSTED ON 02-09-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply