5. Ask CALO

2e984be0dab711e29f4822000aeb1254_7

Red Hair Days

De vraag:

Dear Calo, ik ben nu al weer een tijd wit blond en vind het niet meer passen. Voor 80% ben ik zeker dat ik mijn haar weer rood ga verven. Maar 50, en die kleur…

Nou denk ik niet aan leeftijd. En denk ik dat ik als designer/kunstenaar opval met rood haar. (Imago) Twijfel, twijfel. Heel kort wil ik eigenlijk ook niet. Help! XFabianaJonkers

Het antwoord:

Dear Fabiana, zelf ben ik minstens mínstens al 50 jaar een redhead, ik kan me geen mooiere kleur wensen, dus ik ben de eerste om je Plan Rood toe te juichen. Zelfs als je volledig in zwart of grijs gaat, met rood haar ben je nooit eentonig of somber. Heb jij ooit een saaie rooie ontmoet? En dat in literatuur, film en theater de vrouw met rood haar doorgaans van lichte of gemene zeden is, heeft mij nooit kunnen deren. Liever rood dan grijs. Ja ook overdrachtelijk gezien.

Wat nog wel nauw luistert, is welke kleur rood. Probeer een rood te vinden dat iets voor je doet, daarbij is je teint het uitgangspunt. In het algemeen geldt voor rood in combinatie met een zekere leeftijd de regel: niet te oranje, niet te donker, niet te fel, want die kleuren geven veelal een harde uitstraling en dat wil je vast niet. Liever een lichter of warmer rood. Als je het laat doen door een kapper, kan je vragen om een paar voorzichtige highlights voor een verzachtend effect. Als je zelf gaat kleuren, kan ik je aanraden ook wat licht in je lokken te brengen, maar het is wel een precisie klus. Over heel kort kan ik kort zijn, eigenlijk wil je het niet.

À la beauté!

,

illustratie harrietcalo instagram 18 weeks 51 likes
POSTED ON 27-09-2013
.

2 Responses to Red Hair Days

 1. Senka 18-11-2014 at 12:13 #

  Sweetest & Dearest Harriet

  Just wanted to say hello & that you have a wonderful blog and that I was sooooooo happy to see you in Amsterdam!

  Would looove to see you and Milan in peace,….. so we have to fix dates!
  I love your city & miss you guys!

  We had a great Press Event & I hope to return soon again.
  Going to South Africa in December.
  Other news are, that I quit my job!
  No concrete plans yet, as I have to stay for one more year, but hope that they release me in spring.

  I was in my sabbathical this year (for 6 month) and would love to go to a buddhist monastry in Nepal next year.

  …..so, lot’s to tell, but also curious about you guys!

  So, I hope to see you beginning next year, before I take of to Nepal!! Hahah!!

  All my loooove to you and Milan!

  Biiiiiig kiss!
  Senka

  • Harriet Calo 18-11-2014 at 21:40 #

   hey senka, you beautiful! it was such a great surprise to see you. with your maison michel-ears :)) we are here, so you just tell us when you plan to come and we will catch up! big kiss, also from milan ps. please come soon, please!!!

Leave a Reply