5. Ask CALO

10808415_722008141210221_1056395416_n

Hoe Doe Je Rode Krullen?

Goedemorgen, ik zie wel eens foto’s van je en vind dat je haar altijd zo goed zit. Ik ben ook een echte roodharige en daar ook heel blij mee…maar inmiddels 52 en ik merk dat mijn haarkleur vervaagt. Ook lijkt het of ik steeds wat minder krullen heb. Ik heb alles geprobeerd en ben zo benieuwd hoe jij je kleur en je krullen zo mooi houdt. Dag, en dank, Karin.

Ha Karin, wat grappig dat je dat vindt, want ik heb toch echt zeer weerbarstig haar. Het doet zelden wat ik wil, en pluist er vaak vrolijk op los. Toch ben ik er blij mee hoor, en ik heb geleerd me erbij neer te leggen omdat ik weet dat kammen of borstelen mijn haren alleen maar rebelser maakt.

Toch heb ik zo mijn trucs en hulpmiddelen om mijn krullen – al was het maar voor een dag – wat volgzaam te maken. Ik vertelde hier al eens over Moroccanoil en andere producten die me daarbij helpen.

Sindsdien heb ik nog een remedie tegen pluis ontdekt. Het heet Extraordinary Oil-in-Cream, en is van Elvive van l’Oréal Paris. Ik knijp het in mijn natte, net gewassen haar en spoel het niet uit. Daarna nog een lekker schuimpje Moroccanoil en ik ben zeker een etmaal pluisvrij. Trouwens, ik doe ook wel eens een plop Oil-in-Cream op droog en echt al een paar dagen eerder gewassen haar, en ook dat werkt.

Over de kleur kan ik kort zijn, eens in de vijf, zes weken zit ik een paar uur in de kappersstoel om een vers likje rood in mijn haren te laten kwasten. Want allez, eens een redhead, altijd een redhead.

Ik hoop dat je wat aan mijn ontboezemingen hebt, en vooral: hurray for redheads! Lieve groet, Harriet

10808906_1510255449256277_1598729401_n

, ,

illustraties harriet calo
POSTED ON 26-06-2015
.
No comments yet.

Leave a Reply