6. The INSPIRED

show-me-more-de-6-modetentoonstellingen-die-de-komende-maanden-een-bezoek-waard-zijn-7810

Zoete Opwinding In Het Rijks

Er is nou toch iets leuks voor je en lekker dicht bij huis ook nog, namelijk heel veel mode in het Rijksmuseum. De expo heet Catwalk en in zes enorme zalen krijg je cocktailjurken en fluwelen pakken en vilten hoeden en linnen onderbroeken gepresenteerd zoals je ze nog nooit in een museum zag. Namelijk open en bloot te bewonderen in hun schoonheid, zonder vitrine.

Bianca du Mortier, de kostuumconservator van het Rijks koos een flinke hoeveelheid heerlijke stukken uit de enorme modecollectie van het museum. Moet je voorstellen, dat je voor je werk mag spelen met kledingstukken uit meer dan drie eeuwen. Bianca is one lucky girl! Natuurlijk is de presentatie van zo’n uitgelezen modecollectie al geweldig, maar als die dan ook nog eens is vormgegeven door Erwin Olaf, dan ben je ook nog eens van zoete opwinding verzekerd. Ach wat een meester is die man.

En als je er toch bent, steek de hal even over naar het beklemmend mooie Meisje in Kimono. Alle versies die Breitner van haar schilderde hangen daar gewoon op jou te wachten. Divine, dat is het.

br_SK-A-3584-00

Van 20 februari tot en met 16 mei is de Philipsvleugel van het Rijksmuseum the place to be.

, ,

boven foto erwin olaf, model ymre stiekema, bruidsjapon 1759, rijksmuseum amsterdam, onder meisje in witte kimono, george hendrik breitner, 1894, olieverf op doek, 59 x 57 cm, rijksmuseum amsterdam
POSTED ON 19-02-2016
.
No comments yet.

Leave a Reply