2. The NECESSARY

rogervivierrogervivierP00090804-Virgule-Fleur-leather-and-satin-sandals--DETAIL_2

Het was Roger Vivier, Marilyn!

Helaas was ik net even ergens anders toen Marilyn Monroe zich afvroeg “I don’t know who invented the high heel, but all women owe him a lot!”, want dan had ik het haar kunnen met plezier verteld: Het was Roger Vivier, Marilyn, in 1954. Hij gaf vrouwen dit fatal attraction-wapen. Lang daarvoor had hij al de platform-zool uitgevonden.

In zijn schoenen dansten Marlene Dietrich, Brigitte Bardot en Françoise Hardy, maar ook koningin Elizabeth en Liz Taylor. De haute volée kwam naar de openingen in zijn Parijse atelier in de rue François 1er om er, zoals Roger zei, schoentjes te kopen die waarschijnlijk nooit het asfalt zouden raken. Dat is maar goed ook, want hij gebruikte de gekste materialen, zeker voor die tijd: veertjes, transparant plastic, tulle en kant, en modegoden als Christian Dior, Emmanuel Ungaro en Yves Saint Laurent maakten veel en graag gebruik van zijn ontwerpen.

Evening boot designed by Roger Vivier fo

In 2004 kreeg het lichtvoetige en luxe merk van schoenen en tassen een relaunch en sindsdien is het Bruno Frisoni die de heritage van Roger Vivier in ere houdt. Deze zomer bedacht Bruno ons met heel veel lak, heel veel kleur, heel veel beeldige gespen.

Ben je deze zomer nog een keer in Parijs, dan kan ik je van harte aanbevelen je even over te geven aan de wereld van roze, lint, gesp, lak en leer in de verrukkelijke flagship store daar in de rue Faubourg Saint Honoré nummer 29. Gewoon omdat je van niets zo houdt als van mooie schoentjes. Ja, het spreekt voor zich, waar schoenen zijn, zijn tassen. En met een beetje geluk doet Roger Vivier ook aan uitverkoop.

, , , , ,

linksboven uitnodiging voor de showroom roger vivier ss2014,rechtsboven Virgule Fleur Satin Sandal roger vivier ss2014/onder avondlaarsje van roger vivier voor dior, 1961
POSTED ON 04-06-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply