4. The BEAUTY MATERIAL

MA2014_04_0012

Chanel Chic En Een Lesje Van Mlle

De allermooiste kleuren nagellak komen van Chanel. Nee ik weet het, ik vertel niks nieuws. Al jaren is Chanel de aangever van nieuwe trends in nagellak kleuren. En je weet het he, dit is de maand dat je moet toeslaan als je een limited edition nagellak van Chanel begeert. Wat mij betreft is Rouge Noir de winnaar aller tijden, inderdaad zwartrood, de kleur die chic mixt met rebel, beter kan toch niet.

Ik sprak jaren geleden eens met Heidi Morawetz, decennia lang was ze een van de toonzettende make-up artists bij Chanel. Zij vertelde me hoe heerlijk ze het vond om pigmenten te mengen en zo volstrekt nieuwe make-up kleuren uit te vinden.

Zij was het ook die samen met Dominique Moncourtois, een andere Chanel-grootheid van weleer, de befaamde zwartrode nagellak mengde voor een Chanel-fashion show in 1994. De kleur noemden ze Vamp.

Voor die ene show konden zij en haar team gewoon een lik kleur zetten op de modellennagels, maar ze wisten bij Chanel heel goed dat zodra de foto’s van die show in de magazines verschenen, iedereen die nagellak zou willen kopen. Dus moest die kleur snel snel worden omgezet in een waarlijk kwalitatieve nagellak.

Dat betekende flink ploeteren voor het Chanel-lab, maar natuurlijk werd er net zo lang geëxperimenteerd tot er de perfecte lak was, die wij sindsdien allemaal kennen als Chanel Rouge Noir.

Foto 12-11-14 21 50 31

Uma Thurman droeg het in Pulp Fiction, Madonna in Take a Bow. En jij en ik dragen het. Ieder jaar opnieuw, want Rouge Noir is favoriet van ons allemaal.

Oh sorry, jij bent meer van knalrood? Kijk eens aan, your wish is Chanel’s command, want in dezelfde beeldschone feestcollectie is er voor jouw nageltjes Phénix, een vuur vuur vuurrode lak.

En als je toch in het beauty-paradijs bent, vraag even naar dit doosje oogschaduw, uit dezelfde limited edition collectie. Zie je die camelia? Is het geen beauty. En Mademoiselle zei het zelf: Als je in het zwart gekleed gaat, zorg altijd – TOUJOURS – voor een wit accent in de nabijheid van je gezicht. Welzeker, this camelia will do. Perfectly so.

MA2014_04_0013

, , ,

boven Collection Plumes Précieuses de CHANEL, 2014 Christmas Makeup Collection. LE VERNIS 687 Phénix, 18 Rouge Noir/midden uma thurman in pulp fiction/onder uit dezelfde serie Camélia de Plumes oogschaduw
POSTED ON 19-11-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply