5. Ask CALO

gympDKNY S15 019   gympDKNY S15 121

Gaan Sneakers Mee Uit Dineren?

Dear Isn’t it Divine. Ik zag het interview met je in het NRC. Je noemt jezelf daar sneakerexpert. Dus ik vroeg me af of je iets kunt zeggen over al dan niet op sneakers naar een nogal gekleed etentje? Ik heb namelijk heel erg leuke nieuwe sneakers gekocht en wil nu eigenlijk niets anders meer dragen. Ze maken alles wat ik aan heb leuker.  Ze zijn van Y-3, zwart met een witte zool. Dank voor je advies en groet,

Beste Leonore, wat een goeie vraag. Ik weet precies wat je bedoelt. Die sneakers zijn zo verslavend, ze zitten geweldig en maken je heerlijk lichtvoetig.

Foto 04-02-15 21 26 41

Sneakers zijn groot. De meeste modemerken hebben ze vrijwel elk seizoen in hun collectie, en natuurlijk is er de voortdurende stroom van nieuwe modellen waar de schoenenhuizen ons mee verleiden.

Helemaal niet gek dus dat Sacha het hoog tijd vond om een mooie en veelzijdige collectie sneakers uit te brengen. Ik zag er al zo een paar waar ik mijn zomervoeten wel in zou willen steken. Want kijk nou toch eens hierboven, die beauty in zilver, die is toch onweerstaanbaar? Je wil ze ook, en wel nu? Well my sweetheart, de volledige en beelschone collectie vind je hier .

Goed, terug naar je vraag, kan je sneakers aan als je een beetje leuk uitgaat? Je hebt het antwoord al geraden: Ja ja en nog eens ja, als je je houdt aan de volgende regels:

Zorg dat je er verder een beetje elegant uit ziet, dat wil zeggen, draag bijvoorbeeld een glanzende top op een broek of rok, of trek er een zwierig jurkje bij aan. Een jeans kan, if you must, maar stelt nog weer hogere eisen aan de top die je draagt en aan je haar en make-up. Gympen en juwelen vind ik trouwens ook een lovely combi.

gympLacoste S15 012   gympNaeem Khan S15 011

Ik schreef al eens eerder over dresscode tenue de ville. Sinds de instant fameuze supermarkt-fashionshow AW2014 van Chanel, heeft het begrip tenue de ville een geheel nieuwe, en heerlijk frisse lading. En zijn torenhoge high heels plots un peu démodé.

En wat me ook zo bevalt aan de sneaker is dat je voeten er beeldig gaaf in blijven, en dat is dan weer zo feestelijk als de lang verwachte sandaaltjes-dag aanbreekt.

 gympRichmond S15 112

, , ,

boven 2 x dkny ss2015/daaronder sneaker the ace van de est.1909 collectie van sacha/ linksmidden lacoste ss2015, rechtsmidden naeem kahn ss2015/ onder john richmond ss2015
POSTED ON 04-03-2015
.

2 Responses to Gaan Sneakers Mee Uit Dineren?

  1. Eva 04-03-2015 at 19:15 #

    Goed advies! Bij DKNY ziet het er trouwens echt prachtig uit!

    • Harriet Calo 05-03-2015 at 15:40 #

      hee eva! hoe was je presentatie? ja fijn he die sneakers, ik ben er ook dol op, vooral onder een deftige outfit 🙂 xh

Leave a Reply