6. The INSPIRED

Chisato F13 013 Chisato F13 099

When in Paris Tsumori Chisato

Whenever in Parijs, kort of lang, werk of privé, ik trek altijd een paar uur uit voor Le Bon Marché. Dit stylish warenhuis is Heaven on Earth. Echt. Alle mooie merken overzichtelijk bijeen, niet te groot, goed licht, en ik geloof geen muziek. Mijn route begint steevast met de oversteek van de Passerelle op de eerste etage. Met meteen aan het einde ervan minstens vier rekjes Tsumori Chisato. Wat een feest. Ik bezit slechts een T shirt en een vest, maar toch is dit Japanse merk een ware favoriet. Het is kleurig en creatief, met een luxe mix van stoffen als zijde en chiffon, delicate breisels, exclusieve prints en borduursels. Dat klinkt misschien wat als wat te veel, maar echt, de stukken zijn behalve vrolijk ook altijd elegant.

Tsumori Chisato heet ook de ontwerpster van dit innovatieve merk. Haar moeder zag een toekomst in de mode voor Tsumori Chisato die altijd de mooiste kleren maakte voor haar poppen en na haar modestudie werd ze al vrij snel ontdekt door Issey Miyake bij wie ze eind jaren zeventig ging werken als designer. In 1990 begon ze haar eigen merk en sinds 2003 showt ze ook in Parijs waar ze inmiddels werkt en woont.

Chisato F13 116

Ze ontwerpt alle prints zelf, soms old school, soms digitaal, en ze laat zich inspireren daar alles wat maar lief en vrolijk is. Ze is dol op katten en bloemen en dat zie je terug in haar ontwerpen. Toch is haar werk verre van zoetsappig, kijk maar naar de plaatjes boven en onder.  “In the face of times like this, I think we should try to be cheerful and have as much fun als possible,” zei ze in een interview, waarin ze ook bekende dat ze het liefst zingt als ze aan het werk is. Ze is omringt zich met grote talenten en het is dus niet zo gek dat modestudenten heel graag bij haar stage lopen.  Het wordt tijd voor een reisje Parijs.

Chisato F13 101  Chisato F13 103

,

boven en onder vier maal tsumori chisato aw 2013, midden tsumori chisato zelf
POSTED ON 27-11-2013
.
No comments yet.

Leave a Reply