2. The NECESSARY

Valentino HC F14 099   Valentino HC F14 168

Met Valentino Zit Je Altijd Goed

Als je in de jaren tachtig de fashion weeks van Milaan en Parijs bezocht, was het heel gewoon dat er op de stoeltjes voor de genodigden cadeautjes lagen. Gewoon voor iedere genodigde redacteur en inkoper een aardigheidje van het modehuis opdat je je welkom voelde.

Ik herinner me een knalrood sweatshirt van Valentino, met in het zwart zijn handtekening als opdruk. Ik denk dat ik het nu mooier zou vinden, dat heet voortschrijdend modegevoel, want toen vond ik het behoorlijk onelegant. Maarja wél in Valentino Rood en geschonken door Valentino de Grote, de meester, de couturier van de internationale jet set. Wilde je een beetje leuk voor de dag komen op een feest, dan zat je in een Valentino altijd goed. Dat was zo, dat is zo, en dat zal hopelijk altijd zo zijn.

In 2008 ging maestro Valentino Garavani met pensioen, voortaan ging hij lekker lummelen met zijn levensgenoot-sinds-ever Giancarlo Giammetti in een van vele hun stadspaleizen.

Entertainen doen ze ook, graag en vaak, en je kan je wel voorstellen dat het er dan niet flauw aan toe gaat. Om een ons te inspireren, heeft Valentino nu een boek gemaakt met de niet bepaald bescheiden naam Valentino, at the Emperors Table. Met foto’s van zijn huizen, zijn feesten en zijn tafels. Hij trakteert ons op zijn favoriete recepten en nee, hij houdt niet van lelijke dingen.

valentino-book-cover

, ,

boven 2x Valentino haute couture aw2014/onder Valentino, at the Emperors Table, uitgave assouline
POSTED ON 10-12-2014
.

One Response to Met Valentino Zit Je Altijd Goed

  1. Eva 10-12-2014 at 11:30 #

    Hoi Harriet, wat leuk om allemaal te lezen. Ook van die sweater! Valentino vind ik echt geweldig. Ik zou uren kunnen kijken naar de sprookjesachtige shows.
    Liefs,
    Eva

Leave a Reply