6. The INSPIRED

Valentino HC S14 163  Valentino HC clp S14 069

Wonderen Van Valentino

Als je in de jaren tachtig de fashion weeks van Milaan en Parijs bezocht, was het heel gewoon dat er op de stoeltjes voor de genodigden cadeautjes lagen. Gewoon voor iedere genodigde redacteur en inkoper een aardigheidje van het modehuis opdatje je welkom voelde.

Ik herinner me een knalrood sweatshirt van Valentino, met in het zwart zijn handtekening als opdruk. Ik denk dat ik het nu mooier zou vinden dan toen, dat heet voortschrijdend modegevoel, want toen vond ik het behoorlijk onelegant. Maarja wél in Valentino Rood en geschonken door Valentino de Grote, de meester, de couturier van de internationale jet set. Dus ik zal het heus wel eens hebben gedragen.

In 2008 ging maestro Valentino Garavani met pensioen, voortaan ging hij lekker lummelen met zijn levensgenoot-sinds-ever Giancarlo Giammetti in een van vele hun stadspaleizen. Zijn studio werd overgenomen door twee ontwerpers, Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli. Ze werkten al sinds 1999 bij het huis Valentino als accessoire-ontwerpers en in 2003 lanceerden ze Red, de tweede en jongere Valentino-lijn. Trouwens, voor ze bij Valentino landden, hadden ze al een hit ontworpen, de Baguette Bag van Fendi.

Valentino S14 023  Valentino S14 152

Hun collecties voor Valentino zijn overrompelend van schoonheid en meesterschap. Chiuri en Piccioli leveren precies die spannende mix van elegant en toch stevig, van lief en toch pittig, van theatraal en toch beschaafd. Over theatraal gesproken, zie je dat achterdoek op de foto linksboven? Het werd geschilderd door de decorontwerpers van het Teatro dell’Opera di Roma.

  En dan dacht je dat een Valentino alleen geschikt is voor grootse of voorname momenten? Wat vind je dan van het plaatje hieronder? Het is gewoon een lichtblauwe bloes op een leopard print, zo fris en onverwacht in combinatie. Dat heet inspiratie. Hurray for Valentino!

Valentino S14 081

, , ,

boven 2x Valentino Haute Couture SS2014/daaronder 3x Valentine SS2014/helemaal onder Valentino AW2014
POSTED ON 12-03-2014
.
No comments yet.

Leave a Reply